Váhové přírůstky a růstové spurty kojenců

počet příspěvků: 9   poslední příspěvek: 13.11.2014 v 08:01

Přidat nový komentář

Anonymní uživatel 13.11.2014 08:01

Děkuji!

Kristýna Tesařová 03.09.2013 21:12

Odpověď od autorky článku laktační poradkyně Jany Kučvové

Dobrý den! Velice se omlouvám za pozdní odpověď, byla jsem na dovolené...! Podle údajů uvedených soudím, že nasazení příkrmu nebylo rozhodně třeba. Týdenní přírůstek 100g je naprosto v normě. I kojení každé 2 a půl hodiny je v pořádku. 6-tý týden života novorozence je opravdu ve znamení růstového sportu, k čemuž by měl pediatr rozhodně přihlížet, stejně tak, jako k tělesným proporcím rodičů, jak maminka sama usoudila. V tomto případě bych mamince doporučila spojit se s laktační poradkyní, s kterou bude výsledky pediatrických vyšetření konzultovat a dohodne se na určitém kompromisu ohledně kojení a dokrmování tak, aby bylo do budoucna zajištěno plné kojení dítěte. Seznam laktačních poradkyň dle místa jejich působení nalezne na webových stránkách Laktační ligy www.kojeni.cz. Možná, že není ani od věci úvaha o změně pediatra, pokud v něj maminka nemá zcela důvěru. S pozdravem mamka Jana.

Kristýna Tesařová 23.08.2013 13:54

Odpověď...

Dobrý den, Váš dotaz přeposílám do poradny paní Kučvové. Dotaz se zde objeví hned, jak na něj paní Kučvová odpoví...

Olina Stůjová 20.08.2013 09:11

Růstový spurt

Dobrý den paní Kučvová, moje maminka mi poslala Váš článek s radami pro kojící matky, který mě více méně uklidnil, protože sedí na náš případ. Náš syn se narodil v týdnu 30 + 6 (22.6.2013), teď se nachází dle pediatričky v 6. týdnu. Při minulé návštěvě mě důrazně upozornila, že malý za poslední týden přibral pod dolní hranicí tabulky (10 dkg za týden) a nařídila dokrmování Nutrilonem + kojení každé 2 hodiny. Dokrmování (zdá se že naštěstí) není možné, protože jakmile dítě dokojím, usne a není možné si od něj vyžádat žádoucí spolupráci, která je při dokrmování z lahve nutná. Kojení každé 2 hodiny není možné taky, protože ne vždy se mi podaří dítě probrat přesně v časovém limitu a spící dítě se mě nepřisaje. Kojím tedy ve dne v noci každé 2 až 2,5 hodiny. Nemyslím, že je nutné mi předhazovat, že jsem neschopná matka a nechávám dítě hladovět. Oblečky, které mu na začátku týdne byly velké, jsou mu teď dost. V noci se budí na jídlo sám, přes den ho občas musím popošťouchnout, ale jinak se hlásí statečně o svá práva. Některý den prospí celý, někdy je vzhůru i 4 hodiny. Je možné z výše uvedeného usoudit, že se i v tomto případě jedná o růstový spurt? Pro dokreslení situace ještě uvádím, že otec dítětě váží cca 90 kg při 180 cm a není příliš žravý (je skoro až nežravý) a já mám 50 kg při 165 cm. Jím sice dost, ale můj metabolismus je nastaven jako průtokový ohřívač. To co, do sebe nahoře nakufruju, jde během pár hodin spodem zase ven.

Petra 05.05.2013 08:37

spurty

Dobrý den, holčička 2,5 měsíce se začala častěji v noci budit na krmení. Dříve spala 5-7 hod v kuse....nyní max. 3,5 hod a pak po dvou hodinách. Může to být spurtem? Děkuji

1 2
zobrazeno 1 - 5 z celkem 9 záznamů
Zuby
Dermatologie
Cukrovka
Zuby
Senior
Lupénka
Atopický ekzém